Poglejte si to drenjanje levih v Mariboru. Zakaj Rajič ni smel v stranko SD?

slika Maribor.info

Stranka SAB, ki je danes s sovražnim sporočilom žugala našemu mediju, ker ne pišemo tako, kot bi on radi se je včeraj okrepila z mariborskim poslancem, odpadnikom iz stranke SMC, Rajičem.

Drenjanje levih strank v Mariboru

Cela štala na levi naj bi se odvijala zaradi poslanca mariborskega Rajiča, ki je bil v skupini nepovezanih poslancev in se je zaradi tega moral priključiti eni od strank. Kot piše Požareport, je namreč sprva hotel prestopiti v SD, in to skupaj z Igorjem Zorčičem, kar naj bi bilo letos poleti, avgusta, praktično dogovorjeno, potem pa sta si Zorčič in Rajić očitno premislila, vendar si tega nista upala odkrito povedati SD-jevcem. Mimogrede, Matjaž Han, vodja poslanske skupine Socialnih demokratov, zaradi tega menda še komajda komunicira z Zorčičem, češ, dali smo si roke, potem pa tako?!

Prestopu Branislava Rajića med SD naj bi sprva odkrito nasprotoval mariborski poslanec, SD Franc Trček, sicer pred časom sam poslanski prestopnik iz Levice, ker se je, predvidevamo, bal konkurence znotraj mariborske sedme volilne enote, kjer za SD kandidira tudi sedanja poslanka SD Bojana Muršič – v Rušah. Po drugi strani pa bi bile za Rajića, tudi če bi mimo Trčka dosegel prestop v SD, možnosti za ponovno poslansko izvolitev znotraj 7. volilne enote – na listi SD, ob Trčku in Muršičevi, praktično enake ničli. V Mariboru pa zna biti problem tudi SAB-ov Andrej Rajh, še en poslanec iz Maribora. Veliko drenjanja torej na levi. In ne pozabimo na Lidijo Divjak Mirnik, katera bi ob drenjanju levih za stolčke lahko potegnila kratko, saj je med njimi zagotovo najšibkejši člen?

Se pa obeta, levim še ena  velika konkurenca, ki prihaja iz desna. Na sedmo (mariborsko) volilno enoto  na polno računajo tudi strategi nastajajoče sredinske koalicije Povežimo Slovenijo. Saj naj bi, že danes prepričani, prav v tej volilni enoti prek Franca Kanglerja (Maribor – Duplek)  dosegli največji volilni uspeh, tja do najmanj 22 odstotkov. Piše Požareport.

Ali torej Lidiji Divjak Mirnik že sedaj lahko pomahamo v slovo?

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.