Slovensko združenje domoljubnih novinarjev obsoja pisanje stranke SAB!

SLIKA TWITTER

Slovensko združenje domoljubnih novinarjev odklanja takšno zavrženo prakso, takšne objave na twitterju pa smatra za napoved velikih čistk v medijih.

Izjavo za javnost Slovenskega združenja domoljubnih novinarjev objavljamo v celoti.

Izjava za javnost Slovenskega združenja domoljubnih novinarjev: Napovedi SAB so velika grožnja medijski svobodi 

´Še 128 dni. Pregon lažnih novic bo naša prioriteta.´ Tako je na svojem twitter profilu zapisala stranka SAB. Fotografija, ki jo je dodala, jasno namiguje, katere medije je imela v mislih – seveda tiste, ki ne sodijo v krog starih tranzicijskih imperijev.  

Glede na zapis in grafično podobo je jasno, da bo treba braniti ne samo svobodo medijev, ampak svobodo govora nasploh. Taka objava, kot si jo je privoščila stranka SAB, ki je na evropski ravni članica združenja Alde, slednja pa samo sebe predstavlja kot združenje liberalnih političnih strank, ni nič drugega kot napoved cenzure in (policijskega) pregona novinarjev. In to brez vsakega razloga in dokaza, da so mediji, ki so grafično prikazani, raznašalci lažnih novic. Očitno je, da gre pri objavi SAB za to, da začno s pregonom medijev in novinarjev, ki niso enakega ali podobnega svetovnega nazora kot stranka Alenke Bratušek. 

Že nedavna reakcija vrhovnega sodišča na novinarsko poizvedovanje o diplomi vrhovnega sodnika Branka Masleše, češ da bo slednji vložil tožbo, ob tem pa so prejudicirali tudi izid sodbe, je dovolj velik razlog za zaskrbljenost, saj je povsem jasno, da nasledniki in zagovorniki nekdanjega totalitarnega režima tisti, ki v resnici zaničujejo medijsko svobodo oziroma jo želijo povreči varovanju svetih krav slovenske tranzicije.  

Ob takšni objavi SAB kot ene od strank v sestavi KUL želimo opozoriti tudi na ravnanje predsednice stranke Alenke Bratušek, ko je leta 2013 postala premierka. Takrat je namreč uporabila svoj vpliv za kazenski pregon fotoreporterja Janija Božiča. Zato Slovensko združenje domoljubnih novinarjev odklanja takšno zavrženo prakso, takšne objave na twitterju pa smatra za napoved velikih čistk v medijih. Objava SAB je torej jasen dokaz, kdo v Sloveniji dejansko želi odpraviti svobodo medijev.   

  Upravni odbor Slovenskega združenja domoljubnih novinarjev  

P.M.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.