Poglejte si to sprenevedanje stranke SD, ko gre za prodajo podjetij tujcem!

Poglejte si to sprenevedanje kul opozicije.

Sklad York je zaseben luksemburški sklad, ki je leta 2016 odkupil 27 milijonov terjatev podjetja Sava, s čimer je postal njen lastnik v višini 42 odstotkov. A takrat pri stranki SD niso skočili v zrak. Sedaj ko je pa Sklad York prodal  svoj delež madžarskemu skladu Diofa Asset je pa Janša kriv.

Manipulacije stranke SD

Leva politična stran, predvsem Socialni demokrati kar tekmujejo v osladnosti in sprenevedanju. V veliki prednosti so seveda pri stranki SD, kajti laž je nesmrtna duša komunizma. Z reklamami proti vladi seveda lažejo in zavajajo slovenski narod. Včeraj so na svojem tvitter profilu celo zapisali: “Nesposobna vlada je po dveh letih sanjarjenj o slovenskem turističnem holdingu prepustila slovenske turistične bisere madžarskim tajkunom Viktorja Orbana.” Kakšna laž in manipulacija. Na svojo sliko pa so dali celo blejski otok s cerkvijo. kot da jim je za ta, kot so se izrazili slovenski turistični biser, res mar.

Seveda so informacije stranke SD povsem zavajajoče. lepo se sliši, da maržari kupujejo Slovenijo. A še zdaleč ni tako. Sklad York je zaseben luksemburški sklad, ki je leta 2016 odkupil 27 milijonov terjatev podjetja Sava, s čimer je postal njen lastnik v višini 42 odstotkov. Omenjeni sklad je kasneje tudi odkupil lastništvo v Mladini, Istrabenzu, DZS, Delu Prodaja in Termah Čatež. Potem ko mu šest let ni uspelo, je sedaj prodal svoj delež v podjetju Sava madžarskemu skladu Diofa Asset. 

V zadnjih 12 mesecih sta bili sicer tudi dve večji transakciji, kjer so ameriški investitorji s sedežem v New Yorku prodali naložbe Madžarom. Torej te deleže ni prodala Vlada Republike Slovenije, temveč ameriški skladi, ki upravljajo denar ameriške države.  Šlo je za dve transakciji na relaciji New York-Budimpešta, pri čemer vlada ni imela nobene vloge, saj se zasebni skladi lahko sami odločijo, komu bodo prodali svoje deleže. Madžari so odkupili tudi dansko podjetje ISS Facility Services, ki je v Sloveniji največji čistilni servis. Na koncu koncev pa ni pomembno, od kod prihaja kupec, temveč to, da je v podjetje pripravljen investirati in ga razvijati, kar obstoječi lastniki verjetno niso zmogli.

Socialni demokrati očitno Slovencem hočejo vsiliti zavajajoče novice in čim bolj očrniti Janeza Janšo in njegovo vlado. In to počenjajo od začetka nastopa mandata nove vlade. In oni bi radi vodili vlado po naslednjih volitvah. Bog ne daj, da se to res zgodi! Öbsojeni bomo na ponovni propad!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.