Oddaja politično, nam je postregla s popolnoma neprofesionalnim in podtaknjenim primerom zlorabe javnega servisa v politične namene.

IZRABA RTV-JA V POLITIČNE NAMENE!

Novinarka Tanja Gobec, za katero se lahko resnično vprašamo, ali je to novinarka. V gosteh je namreč gostila predsednika Računskega sodišča, kar je seveda nenavadno, saj funkcija Vesela ni politična. Seveda je ob tem završalo na družabnih medijih. Računsko sodišče je po definiciji nepolitično, neodvisno. Ko se predsednik tega sodišča pojavlja v izrazito političnem kontekstu znotraj oddaje, ki je namenjena komentiranju dnevnega političnega dogajanja, se uničuje še zadnje ostanke neodvisnosti institucij. In to na javni TV, so opozorili tudi v stranki Dobra država. O tem priča tudi 1. člen statusa računskega sodišča, ki navaja, da je Računsko sodišče samostojen in neodvisen državni organ.

Kot piše portal Nova24TV se je v povezavi z intervjujem Vesela na Politično se je kritično odzval tudi raziskovalni novinar Bojan Požar“Takšne zlorabe javnega servisa, kot sta si pravkar privoščila Tanja Gobec in Tomaž Vesel na Politično RTV Slovenija, pa že dolgo ne. No, res je sicer, da zelo malo gledam to TV. Pa saj to je prava tovarna sprenevedanj in laži. Predvsem pa je predsednik računskega sodišča 60 odstotkov oddaje porabil za komentiranje aktualnih političnih zadev, preostalih 40 odstotkov pa za sprenevedavo obrambo 1mio dolarjev, ki jih je že postrani pokasiral na FIFI, 10 odstotkov pa za trače o svojem namestniku.” Požar je izpostavil, da je Gobčeva lagala, da je KPK že odločil, samo dokumenta nikakor nikakor ne najdejo. Ona je direkt lagala gledalcem, da je KPK že odločil, samo dokumenta nikakor ne najdejo, on je bil pa vsaj toliko pameten, da je to kakor preslišal, se sprenevedal in odgovarjal nekaj drugega. Sramota od novinarke, ki jo moram žal tudi jaz plačevati.”

PM