Policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 813 klicev. Med 260 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 31 prometnih nesreč, 28 kršitev javnega reda in miru ter 34 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 9 tatvin, 7 vlomov, 6 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini ter 1 rop.


Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 15 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam, na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Koper, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozila.

V 27 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 2 nesrečah so bili udeleženci lažje, prav tako v 2 prometnih nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 15 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 11 na območju PU Maribor ter 4 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bosne in Hercegovine (6), Pakistana (4) in Hrvaške (3).