Poklukarja pričakali jezni prebivalci Središča ob Dravi. Odmevalo je lopovi, lopovi (video)

Množica ljudi v Središču ob Dravi. Slika TV Ormož

Središče ob Dravi obiskala minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije Senad Jusić, kamor sta se odpravila takoj po obisku Policijske postaje v Ormožu.   


Že pred pol tretjo uro popoldan se je pred občinsko zgradbo v Središču ob Dravi zbrala vrsta ogorčenih občanov s transparenti. Tako kot dan prej v Brežicah, tudi v Središču ob Dravi minister za notranje zadeve Poklukar in generalni direktor policije Jusić  strani občanov nista bila deležna ravno prijaznega sprejema.

Ko je zapuščal občinsko zgradbo, je minister Poklukar občane nagovoril: “Hvala lepa, da ste me prišli pozdravit. Razumem, da ste slabe volje. Ampak še enkrat, kot država smo dolžni zagotoviti …”   a  so ga zbrani občani takoj prekinili z neodobravajočimi vzkliki.  “Mi smo pozabljeni od Slovenije. Zdaj pa kar naenkrat bum in imejte te ljudi! Bojim se, da je zadeva pri koncu, da nam bodo vsilili to,” je dejal eden od občanov.  Piše portal TV Ormož.

Skupina nekaj 100 protestnikov je zahtevala preklic sklepa vlade o umestitvi azilnega doma na nekdanjem mejnem prehodu. Notranjega ministra in direktorja policije so pričakali s transparenti, med drugim so skandirali “prekliči sklep, prekliči sklep”, odhod pa so jima za nekaj časa hoteli celo preprečiti z zaporo. Z nekoliko več težav so se iz obroča protestnikov  prebila državna vozila

Stališč do azilnega doma tako sogovorniki tudi tokrat niso zbližali. Župan Toni Jelovica je sicer dejal, da se o azilnem domu niso pogovarjali, ponovil pa je, da je stališče občinskega sveta in občanov jasno – da si azilnega doma ne želijo. Glede vloženega upravnega spora, je dodal, da še čakajo na odločitev upravnega sodišča. “Pričakujemo pa, da bo sodišče odločilo v našo korist, to pomeni, da azilnega doma ne bo,” je dodal Jelovica.

 

VREME

Maribor
oblačno
76%
0.5km/h
100%
17°C
19°
16°
16°
Wed
14°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.