Poleg zdravnikov, bodo delavci na UE bodo stavkali tudi ob petkih, na okopih tudi policisti!

Stavkovni val se v Sloveniji nadaljuje in povečuje. Danes ponovno stavkajo na Upravnih enotah, zdravniki niso dosegli napredka in stavko še zaostrujejo, stavkali pa bodo tudi policisti?


Saj ni res, pa je. Zaposleni na upravnih enot so peto sredo zapored protestno prekinili delo in opravljajo le nujne naloge. Poteka tudi stavka Fidesa, v torek pa je odločitev, da se preoblikuje v stavkovni odbor, sprejel še svet Policijskega sindikata Slovenije.

Člani konference sindikatov upravnih enot so se za nadaljevanje stavke ob sredah odločili na ponedeljkovem sestanku. Kot je takrat napovedal predsednik sindikata ljubljanske upravne enote Tobačna Dragan Stanković, se bodo na današnjem zboru zaposlenih, ki bo potekal v okviru pete stavkovne srede, odločili še glede zaostrovanja z dodatnim stavkovnim dnevom. 

Vse bolj nezadovoljni so tudi v Policijskem sindikatu Slovenije, v katerem so zaradi “neresnosti vladne pogajalske skupine v pogajanjih za drugi steber” v torek sprejeli odločitev o tem, da se preoblikujejo v stavkovni odbor. Predsednik Policijskega sindikata, sicer politično levi, Rok Cvetko je ob tem dejal, da ne izključuje možnosti stavke.

Potem ko je bila mediacija med vlado ter Sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides neuspešna, pa še vedno poteka najdaljša zdravniška stavka v zgodovini Slovenije. Predsednik Fidesa Damjan Polh je dejal, da so vladne ponudbe ostajale enake kot ob začetku stavke, ki traja že od 15. januarja, neuspešna mediacija pa je zanje precejšnje razočaranje, je dejal. 

Seveda pa ne pozabimo na “stavkajoče” sodnike in tožilce, ter seveda na upokojence, ki se vsak mesec zberejo na vseslovenskem protestu, saj jih vlada nikakor ne usliši.

Stavkovni val, ki je vse večji ne premakne vladajoče, da najdejo dogovor s stavkajočimi. Očitno Golobu niti bog ne more več pomagati.

vir: MMC

VREME

Maribor
oblačno
64%
2.1km/h
94%
20°C
21°
18°
17°
Wed
15°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.