Cirkus v DZ! Policija bo morala vprašati predsednico če sme opraviti kakšna dejanja s poslanci?

Urška Klakočar Zupančič (predsednica državnega zbora)
Urška Klakočar Zupančič, zajem slike

Samovoljnost pravnice, sicer (na žalost še vedno) predsednica Državnega zbora (DZ),Urške Klakočar Zupančič, daje policiji navodila kdaj lahko govori s poslanci in kdaj ne?

Tako bi predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, rada zaščitila nekdanjo Poslanko Svobode in predsednica preiskovalne komisije Mojca Šetinc Pašek, ki  se je znašla v kazenskem postopku kot osumljenka zaradi zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, prekoračitve pooblastil, zlorabe osebnih podatkov in nevestnega dela v službi. Tako naj bi Šetinc Pašek hudo zlorabila svoj položaj s tem, ko je kot predsednica preiskovalne komisije DZ vodila preiskavo zoper Roka Snežiča, saj po ustavi lahko državni zbor odredi preiskavo le o zadevah javnega pomena.


Ali Urška Klakočar Zupančič, kot predsednica DZ pozna zakon o parlamentarni preiskavi , ali pa je novega, kar sama sprejela? A nekdanja sodnica in pravnica očitno ne ve, da Zakon o parlamentarni preiskavi ščiti predsednika in člane komisije zgolj kot priče pred sodišči. Zakona o parlamentarni preiskavi namreč določa, da predsednik in člani preiskovalne komisije, brez dovoljenja predsednika DZ, ne smejo pričati pred sodiščem ali drugimi organi. Zakon namreč govori zgolj o vlogi priče pred sodišči in drugimi organi, ne pa tudi, ko predsednik ali člani preiskovalne komisije postanejo osumljenci.

Predsednica DZ je tako zažugala tudi policiji. “Če bo Policija sprožila predkazenski postopek in želela opraviti katerokoli dejanje s poslanci, ki je povezano z njihovim delovanjem in ravnanjem v preiskovalni komisiji, tovrstnih zlorab in krivih ovadb, bo to lahko storila zgolj z mojim soglasjem.  Če bo potrebno, pa si bo v skladu z ustavo in zakonom prizadevala, da bo Državni zbor dosledno spoštoval imuniteto vsakega poslanca,” je dejala Klakočar Zupančičeva.

Očitno imamo predsednico DZ, ki je nad vsemi, ne samo nad poslanci. Po novem je torej tudi nad policijo in nad sodiščem. Samo, da ne bo kmalu tudi nad vesoljem?

vir: Nova24TV

VREME

Maribor
jasno
38%
9.3km/h
0%
33°C
36°
31°
33°
Wed
20°
Thu
19°
Fri
23°
Sat
18°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.