Saj ni res pa je! TV Slovenija ukinja oddajo s slovensko glasbo: ” V petek zvečer!”

Sramota tudi tokrat prihaja iz TV Slovenija. Priljubljena televizijska oddaja s slovensko glasbo »V petek zvečer« bo 8. decembra predvajala zadnjo klasično oddajo, na Silvestrovo pa zadnjo praznično oddajo in se poslovila od gledalcev.


Oddaja “V petek zvečer”, ki je bila poklon slovenski glasbi, ustvarjalcem in promocija slovenski glasbi, se poslavlja.  Sramota, bi lahko dejali. Ravno nacionalna oddaja bi morala skrbeti za promocijo pristne slovenske glasbe. tako narodno-zabavne, kot zabavne glasbe in za promocijo njihovih nastopajočih. 

V vsem času so ustvarjalci pripravili preko 600 novih priredb slovenskih skladb. Uspešnost priredb se kaže tudi v izjemnem številu ogledov na kanalu YouTube. Posnetki so bili obogatitev glasbenih lestvic na mnogih radijskih postajah. Poleg tega je bila oddaja res popestritev konca tedna. 

V Petek zvečer, slika facebook

Naši levi odločevalci pa očitno slovensko glasbo ne vidijo, kot nekaj pristno slovenskega, kar bi morali zagovarjati na TV Slovenija. Očitno je za njih bolj popularna kakšna druga glasba. Že pred kratkim so sodelovanje odpovedali (preko noči) Darji Gajšek, ki je v svoje oddaje o slovenski glasbi prinesla neko toplino in pristnost. Za te so odpovedali snemanje Ptujskega festivala in festivala Vurberk. Sedaj pa očitno v letu 2024 ne bomo videli nič več domače glasbe, na TV Slovenija.

Slovenska glasba je glasba naše identitete, našega ponosa, naše države. Pa naj gre za zabavno, ali narodno-zabavno glasbo. Je v bistvu TV Slovenija še naša nacionalna TV?

VREME

Maribor
oblačno
62%
2.1km/h
94%
20°C
21°
19°
17°
Wed
14°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.