V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1037 klicev. Med 361 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 27 prometnih nesreč, 88 kršitev javnega reda in miru ter 43 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s smrtnim izidom, 1 s hudimi telesnimi poškodbami in 4 nesreče z lažjimi. V preostalih 20 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.

Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 6 vozil na območju policijskih uprav Maribor, Ljubljana, Celje in Novo mesto. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola nismo pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 68 intervencij na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju PU Maribor.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 22 tatvin, 8, poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, 3 grožnje, 2 preprečitvi uradnega dejanja in 1 povzročitev telesne poškodbe. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi na območju policijske uprave Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.

SIFA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});