V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1438 klicev. Med 559 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 106 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 8 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. V preostalih 98 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 9 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnih krajih in 14 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili po 30 tatvin in vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 5 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, 4 povzročitve telesnih poškodb ter po 3 nasilja v družini, ponarejanje denarja in grožnje. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi  izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 53 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 40 na območju PU Koper, 7 na območju PU Ljubljana, 4 na območju PU Novo mesto in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (25), Bangladeša (21), Pakistana (2).