V preteklih 24 urah so bili na interventno številko Policije »113« sprejeti 1503 klici. Med 576 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 91 prometnih nesreč, 68 kršitev javnega reda in miru ter 113 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 13 nesreč z lažjimi. V preostalih 77 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 10 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola niso pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 54 intervencij na javnih krajih in 14 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 53 tatvin, 23 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari,5 povzročitev telesnih poškodb, po 4 nasilja v družini in ponarejanje denarja, 3 grožnje ter po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanji listin. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 63 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 48 na območju PU Koper, 10 na območju PU Ljubljana in 5 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (46), Sirije (5), Alžira (4).