V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1272 klicev. Med 450 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 76 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 4 nesreče z lažjimi. V preostalih 71 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 7 vozil. Pridržali so 1 voznika na območju policijske uprave Maribor.Na področju javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijske uprave Koper.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 32 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 4 grožnje, po 3 povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje listin in preprečitev uradnega dejanja. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 33 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 27 na območju PU Koper in 6 PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Irana (8), Iraka (7), Bangladeša (6).