POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 1. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1606 klicev. Med 618 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 150 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 19 nesreč z lažjimi. V preostalih 130 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 9 vozil. Pridržali so 3 voznike na območju PU Maribor in Celje.

Na področju javnega reda in miru so opravili 37 intervenciji na javnih krajih in 13 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja območju PU Ljubljana in Novo mesto.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 37 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 4 grožnje, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje listin, po 2 nasilji v družini in povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 rop in ponarejanje denarja. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju PU Celje in Murska Sobota izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 49 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 20 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Maribor, 12 na območju PU Koper in 3 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (19), Gambije (8), Irana (7).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.