POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 1. 12. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1341 klicev. Med 524 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

V prometni nesreči na območju PU Ljubljana je umrla kolesarka. V 128 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 2 so bili huje, v 11 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 10 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnih krajih in 14 v zasebnih prostorih. Pridržali so 5 kršiteljev, izrekli so 4 ukrepe prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 25 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 4 nasilja v družini, po 3 kazniva dejanja povezana z zlorabo drog in ponarejanja denarja ter grožnja, povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, rop in preprečitev uradnega dejanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 31 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 12 na območju PU Maribor, 11 na območju PU Koper, 8 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (8), Gambije (7), Malija (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.