Policija poročilo

V zadnjih 24. urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 925 klicev.

Med 272 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 44 prometnih nesreč, 31 kršitev javnega reda in miru ter 30 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 40 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 4 prometne nesreče z lahko telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Ljubljana.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 6 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Kranj.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 18 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 9 vlomov, 8 tatvin, 6 poškodovanj tuje stvari, 2 ponarejanji listin ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitve telesne poškodbe, grožnje, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in umora.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 12 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 8 na območju PU Koper in 4 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (3), Turčije (3) in Kosova (2).