Pripravlja se nov napad koalicije KUL in botrov na Janeza Janšo

Janez Janša, govor
Janez Janša, slika: Spletničasopis.eu

Po neuspeli nezaupnici globoka država pripravlja nov »velik pok« proti Janši. Na njegovem nekdanjem posestvu so opazili razvpitega tožilca Hinka Jenulla.

Globoka država snuje nove afere zoper Janeza Janšo 

Se še spomnite petnajst let stare zadeve Trenta, ki so jo mainstream mediji že nekajkrat uporabili proti Janezu Janši? Gre za nekdanje posestvo, ki ga je Janša menda prodal tako, da naj bi pridobil protipravno premoženjsko korist – tako meni politično podzemlje, ki je afero obudilo že nekajkrat, po informacijah portala Demokracija, pa naj bi s tem ponovno poskusilo v prihodnjih dneh. In razlog? Neuspela konstruktivna nezaupnica, zaradi katere so botri izgubili živce. In pa seveda želja, da bi Janšo odstranili ne samo s funkcije predsednika vlade, ampak nasploh iz politike.

Sedaj naj bi levičarski del opozicije, ki ga poznamo pod imenom KUL, razbremenila ponovna obuditev afere, ki jo je pred petnajstimi leti začel tožilec Boštjan Valenčič, ki je zadevo najprej pospeševal, nato pa zavlačeval, seveda ob pomoči preiskovalne sodnice Irene Topolšek. Informacijo o tem naj bi preko »dežurnega botra« KUL Gregorja Golobiča sporočil nihče drug kot Hinko Jenull, tožilec, ki je »čisto slučajno« tudi oče voditelja kolesarskih protestov Jaše Jenulla.

trenta-podrtija

To sliko Tonderjeve domačije običajno kaže medijski mainstream, da boi dokazal, da nepremičnina ni kaj prida vredna. (Slika: PrintScreen/YouTube)

Kako KUL usmerja politično podzemlje?

In kaj sedaj? Očitno politično podzemlje, ki usmerja KUL, krvavo potrebuje novo afero, usmerjeno proti Janši, zato je v akcijo znova stopil tožilec Jenull. Ni pa znano, na kaj točno naj bi se nanašala nova obtožnica, ki naj bi predstavljala naslednji »veliki pok« pri rušenju Janše. Je morda tudi nova oblika pritiska na SMC, da podobno kot leta 2013 Virantova Državljanska lista zamenja stran in podpre nezaupnico? Nekaj je gotovo: že dogajanje glede cenilcev pred petimi leti je prineslo dokaze, da so bili nekateri od njih politično okuženi. Na primer Andrej Kocuvan, ki je bil povezan s SD, saj je bil dvakrat izvoljen za mestnega svetnika v Mariboru na listi omenjene stranke.

Pa seveda Bojan Grum, sodni cenilec gradbene stroke, ustanovitelj podjetja Constructa d.o.o., sodni cenilec v zadevah Pogorelc in Popovič-Rudonja, na predlog Zorana Jankovića član svetov različnih javnih zavodov v Ljubljani. Žena Bojana Gruma, Darja Kobal Grum je bila celo članica predsedstva tedaj Liberalne (sedaj Alternativne) akademije ter kandidatka LDS na volitvah v Ljubljani, soavtorica različnih publikacij skupaj z Darkom Štrajnom. In že takrat so se praktično vsi preiskovalni organi prednostno ukvarjali z »Janševo Trento«, v. d. direktorja NPU Darko Majhenič pa je celo spisal ovadbo proti Janši in si s tem zagotovil direktorsko funkcijo v NPU. Zanimivo, ob spremljanju bančnega kriminala, denimo pranja iranskega denarja, NPU niti približno ni bil tako zagret kot za afero Trenta. In glede na zlorabe teh postopkov – nosilci zlorab so ostali nekaznovani – ne preseneča, da se zgodovina ponavlja kot farsa, piše Demokracija.

Preberite tudi: Kaj je Janša povedal ob nameri vložitve konstruktivne nezaupnice? (video)

PM

VREME

Maribor
delno oblačno
47%
1.5km/h
40%
28°C
30°
28°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.