Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24. urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1036 klicev.

Med 380 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 35 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 29 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 5 prometnih nesreč z lahko ter 1 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 27 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijske uprave Celje, Maribor in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 24 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, 4 ponarejanja listin, 3 povzročitve telesne poškodbe, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini, 2 grožnji ter 1 kaznivo dejanje ropa.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli prepoved približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Maribor.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 10 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 5 na območju PU Maribor, 3 na območju PU Novo mesto in 2 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistan (4), Avstrija (2) in Francija (2).