POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 10. 4. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.391 klicev. Med 554 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

V 115 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 51 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 6 groženj ter po 1 kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, rop, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 16 oseb, in sicer po 6 na območju PU Koper in PU Novo mesto ter 4 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Konga (8) in Kameruna (3).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.