POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 10. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1545 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 623 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 127 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

V 95 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 28 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v štirih pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bilo zaseženih pet vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 48 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržan je bil en kršitelj.

Med kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 20 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje in nasilja v družini, tri povzročitve telesnih poškodb, dve ponarejanji listin, ponarejanji denarja, preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in dve kaznivi dejanji v povezavi s prepovedanimi drogami ter en rop in drzna tatvina. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen eni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 52 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 21 na območju Policijske uprave Koper, 19 na območju Policijske uprave Novo mesto, 7 na območju Policijske uprave Maribor, 4 na območju Policijske uprave Murska Sobota in 1 na območju Policijske uprave Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (21), Bangladeša (13) in Pakistana (9).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.