POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 8. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1434 klicev. Med 593 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 115 prometnih nesreč, 82 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 14 nesreč z lažjimi. V preostalih 100 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 7 vozil. Pridržali so 1 voznika na območju PU Ljubljana.

Na področju javnega reda in miru so opravili 62 intervenciji na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Pridržali niso nobenega kršitelja.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 27 tatvin, 18 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitvi telesnih poškodb, nasilji v družini in ponarejanji listin ter 1 grožnjo. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju PU Nova Gorica in Kranj izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 38 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 14 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Ljubljana, 8 na območju PU Koper in 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (23), Bangladeša (5), Maroka (5).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.