POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 10. 9. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1820 klicev.

Med 711 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 129 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 98 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 22 z lahko telesno poškodbo, 3 prometne nesreč s hudo telesno poškodbo in 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Koper.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 16 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Nova Gorica.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 84 intervencij na javnem kraju in 45 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Maribor in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 47 tatvin, 14 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesnih poškodb, 4 grožnje, 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 1 kaznivo dejanje nasilja v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 294 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 256 na območju PU Novo mesto, 15 na območju PU Koper, 10 na območju PU Celje, 8 na območju PU Ljubljana in 5 na območju PU Kranj.

Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (144), Maroka (76) in Pakistana (14).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.