Policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 828 klicev. Med 273 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 35 prometnih nesreč, 30 kršitev javnega reda in miru ter 29 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 2 nesreči z lažjimi. V preostalih 32 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so zasegli 1 vozilo. Pridržali so 1 voznika na območju policijske uprave Novo mesto.


Na področju javnega reda in miru so opravili 9 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja na območju policijske uprave Celje.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 8 vlomov, po 7 tatvin in poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb ter po 1 rop, ponarejanje listin, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 19 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 12 na območju PU Maribor, 6 na območju PU Koper in 1 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Hrvaške (9), Afganistana (5), Bosne in Hercegovine (2).