twitter

Spletni velikan Twitter je (odhajajočemu) predsedniku Donaldu Trumpu blokiral račun. nič nenavadnega, če nebi šlo za predsednika ZDA in vmešavanje tega družbenega omrežja v politiko.

Trumpu zaprli twitter račun

Zadnji dogodki v Združenih državah Amerike so razkrili pravi obraz tehnoloških velikanov Silicijeve doline. V sredo se je zgodil vdor večinoma Trumpovih podpornikov v Kapitol, ko so v senatu potrjevali zmago Joe Bidna na predsedniških volitvah. Kljub temu, da Trump ni podžigal nasilnih protestov in jih je obsodil, so se pri Twitterju odločili, da mu do nadaljnjega izbrišejo račun.

Ne smemo pozabiti, da je imel Trump več kot osemdeset milijonov sledilcev na Twitterju. “Izbris Twitter računa Donalda Trumpa je največji napad na svobodo govora doslej in zlovešča napoved, v kakšno smer se bodo razvijale tako imenovane liberalne demokracije v naslednjih letih,” je zapisal v komentarju za Domovino pionir bloganja v Sloveniji in nekdanji minister dr. Žiga Turk.

Očino se resnica včasih ne sme slišati, je pa zanimivo to, da kar imajo v lasti, ali  obvladujejo “levi” sloji populacije, tako pri nas, kot v tujini, delujejo po istem sistemu, Samo da pridejo na oblast!

PM