POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 11. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 948 klicev. Med 357 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 57 prometnih nesreč, 24 kršitev javnega reda in miru ter 59 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 22 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, po 2 ponarejanji listin  in nasilja v družini ter po 1 grožnjo, rop in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 20 intervencij na javnem kraju, 4 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo 2 osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 48 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 7 so bili udeleženci lažje poškodovani, v 2 nesrečah pa huje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 6 voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 37 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 14 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Ljubljana, 7 na območju PU Koper, 3 na območju PU Murska Sobota, 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (12), Pakistana (7) in Kosova (6).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.