Policija poročilo

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1248 klicev. Med 448 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 72 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.


Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 21 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, po 4 kazniva dejanja nasilje v družini in ponarejanje denarja, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje listin ter 1 preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam, na območju policijske uprave Celje, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Koper in Celje.

V 69 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 3 nesrečah pa so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 9 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali državljane Iraka (4), Sirije (4) in Afganistana (1).