POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 11. 6. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so bili na interventno številko Policije »113« sprejeti 1503 klici. Med 584 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 112 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile 4 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 10 nesreč z lažjimi. V preostalih 98 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 14 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika na območju PU Maribor in Celje.

Na področju javnega reda in miru so opravili 53 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju PU Ljubljana in Celje.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 33 tatvin, 17 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 nasilji v družini ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja in ponarejanje denarja. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju PU Ljubljana in Celje izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 12 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 8 na območju PU in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kosova (3), Maroka (3), Afganistana (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.