POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 11. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1876 klicev. Med 762 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 192 prometnih nesreč, 96 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 18 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesne poškodbe, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, 3 drzne tatvine, po 2 grožnji, preprečitvi uradnega dejanja in ponarejanja denarja ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje listin in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 76 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam na območjih policijskih uprav Nova Gorica, Ljubljana, Celje in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 169 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 21 so bili udeleženci lažje poškodovani, v 2 nesrečah pa huje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 14 voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 45 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 24 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Koper, 4 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (24), Irana (10) in Poljske (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.