Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 12. 3. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1366 klicev.

Med 509 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 70 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 62 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 8 z lahko telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnih avtomobilov na območju Policijskih uprav Maribor in Murska Sobota.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 5 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 41 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Kranj.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 36 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, 4 1 nasilja v družini, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, 1 rop, 1 ponarejanje denarja in 1 povzročitev telesnih poškodb.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 117 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 77 na območju PU Novo mesto, 37 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (22), Maroka (18) in Nepala (13).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
62%
6.2km/h
0%
13°C
13°
12°
12°
Thu
10°
Fri
8°
Sat
7°
Sun
2°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.