POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 12. 6. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

Policisti smo v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1815 klicev. Posredovali smo v 696 interventnih dogodkih. Med drugim smo obravnavali 91 kaznivih dejanj, 107 kršitev javnega reda in miru ter 127 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 37 tatvin, 19 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, po 3 povzročitve telesne poškodbe in ponarejanja denarja, po 2 nasilji v družini in ponarejanji listin ter po 1 rop, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo 81 krat intervenirali na javnih in 26 krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje in izrekli 2 ukrepa prepovedi približevanja.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 1 s hudimi in 16 z lahkimi telesnimi poškodbami ter 109 z materialno škodo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli 9 vozil in pridržali 1 kršitelja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 10 oseb in sicer po 4 na območju PU Koper in Ljubljana in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ, 3 državljane Afganistana ter po 2 Alžirije in Eritreje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.