POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 12. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1800 klicev. Med 689 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 122 prometnih nesreč, 144 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 7 prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami in 20 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v preostalih 95 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so kršiteljem zasegli 5 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 101 intervencij na javnih krajih in 43 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja in izrekli so 4 ukrepe prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 29 tatvin, 18 vlomov, 14 KD poškodovanje tuje stvari, 8 KD povzročitev telesne poškodbe, 4 KD grožnje, 2 KD povezana z zlorabo drog, 2 KD nasilje v družini in 1 KD ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 42 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 24 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper in 5 na območju PU Maribor.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (21), Turčija in (8), Iran (6).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.