POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 13. 2. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 948 klicev.

Med 362 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 57 prometnih nesreč, 34 kršitev javnega reda in miru ter 50 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 55 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 2 prometni nesreči s hudo telesno poškodbo.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 8 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper, Novo mesto in Nova Gorica.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 19 intervencij na javnem kraju in 15 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 21 vlomov, 13 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, 1 rop in 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 188 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 122 na območju PU Koper, 63 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Kranj in 1 na območju PU Maribor.

Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (116), Maroka (24) in Nepala (10).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.