Levičarji v jok! Najbolj priljubljeni politik je Anže Logar!

Anže Logar, zajem slike

Rezultatu raziskave, ki jo je za Delo izvedla Mediana, in sicer med 706 polnoletnimi prebivalci, ki predstavljajo reprezentativen vzorec za Slovenijo, kažejo zanimive izide.

Obe največji parlamentarni stranki imata nekoliko nižjo podporo kot prejšnji mesec. Gibanja Svoboda je ta mesec utrpelo nekoliko nižji padec kot stranka SDS, ki je izgubila skoraj dve odstotni točki. Še vedno pa bi bila zmagovalna stranka, če bi bile volitve ta mesec. Na drugem mestu bi bila stranka SDS, na tretjem pa Levica, ki je tokrat  dosegla svoj najboljši rezultat od lanskih parlamentarnih volitev. Toliko, kot je Levica pridobila, je stranka SD izgubila in končala na zadnjem mestu med parlamentarnimi strankami. Pred SD se je uvrstila tudi stranka NSi. Pišejo Slovenske novice.

Pri priljubljenih politikih pa je nekoliko drugače. Na vrh Barometra priljubljenosti politikov se je v prvem merjenju povzpel sicer poraženec lanski predsedniških volitev  a pri volivcih najbolj priljubljen Anže Logar, Drugi je zanimivo, zagotovo najbolj nesposobni zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan. Šele tretja je aktualna predsednica države Nataša Pirc Musar. To je še en pokazatelj, da na predsedniških volitvah ni bila ravno izražene prava volja ljudi. Šele četrti pa je ob vsej intenzivni levi medijski reklami, Robert Golob.

Ocena dela vlade pa še vedno pada, prav tako ocena dela parlamenta. Februarja je njihovo delo ocenjeno na dobro. Delo vlade za 2,97 ocene, delo državnega zbora pa na 2,95.

vir: Slovenske novice, Delo

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.