Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1276 klicev. Med 456 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 82 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 10 nesreč z lažjimi V preostalih 71 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 17 vozil. Pridržali so 2 voznika na območju policijskih uprav Maribor in Celje.

Na področju javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnih krajih in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja na območju policijske uprave Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 30 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 6 groženj, 3 ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 nasilje v družini, preprečitev uradnega dejanja in ponarejanje listin. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju policijskih uprav Maribor in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 40 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 39 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (29), Turčije (4), Maroka (3)