POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 13. 4. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.394 klicev. Med 555 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 96 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanji denarja, ter po 1 ponarejanje listin, preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 122 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 91 na območju PU Novo mesto, 28 na območju PU Koper in 3 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 29 državljanov Maroka, 28 Afganistana in 14 Kube.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.