POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 13. 6. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1693 klicev. Med 688 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 105 prometnih nesreč, 163 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 22 poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, po 4 kazniva dejanja grožnje in povzročitev telesnih poškodb, 2 drzni tatvini, ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, rop, ponarejanje denarja in nasilje v družini.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 117 intervencij na javnem kraju in 46 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam, na območju policijskih uprav Celje in Novo mesto, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 5 voznikov na območju policijskih uprav Maribor, Koper in Celje.

V 87 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 prometnih nesrečah hudo telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je udeleženec umrl.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 22 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 10 na območju PU Murska Sobota, 8 na območju PU Maribor in po 2 na območju PU Koper in PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (10), Poljske (4) in Avstrije (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.