POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 13. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1228 klicev. Med 469 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 82 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 19 poškodovanj tuje stvari, 18 tatvin, 12 vlomov, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in povzročitev telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji nasilje v družini, grožnja in ponarejanje listin ter 1 drzno tatvino.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 43 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi, na območju policijske uprave Ljubljana, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozila.

V 56 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 prometnih nesrečah huje telesno poškodovani, v 3 prometnih nesrečah pa so 3 osebe umrle.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 31 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 24 na območju PU Koper, 4 na območju PU Maribor in 3 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Irana (18), Afganistana (4) in Belgije (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.