Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 14. 3. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.487 klicev. Med 607 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 138 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 123 kaznivih dejanj.

V 125 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 3 nesrečah hudo telesno poškodovani.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju, 8 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 60 tatvin, 20 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, po 5 povzročitev telesne poškodbe, 5 ponarejanj denarja in kaznivih dejanj 5 nasilja v družini, 3 ponarejanja listin, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 76 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 42 na območju PU Novo mesto in 34 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ, 15 državljanov Afganistana, 14 Maroka in 11 Pakistana.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
61%
6.2km/h
0%
13°C
14°
12°
14°
Thu
10°
Fri
8°
Sat
6°
Sun
4°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.