Kadilci pozor! Še več omejitev se obeta in prepoved prodaje elektronskih cigaret.

kadilec

Država za kadilce predlaga še strožje prijeme. Predlagajo dodatne ukrepe nadzora nad tobakom. Med njimi so na primer znatno zmanjšanje števila in vrst prodajnih mest tobačnih in povezanih izdelkov.

Slovenija je ena tistih držav, kjer je kajenje strogo omejeno. Kadilci pa se več ali manj omejitev tudi držijo. Na ministrstvu za zdravje so pripravili predlog novele zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov. Ta bi med drugim prepovedala arome v elektronskih cigaretah. Predlog je v javni razpravi do 30. marca.

Po novem zakonu naj bi ukinili tudi kadilnice, a predlagajo skrajšanje petletnega prehodnega obdobja na eno leto. Ocenjujejo, da bi z ukinitvijo kadilnic dosegli maksimalno zaščito prebivalcev pred izpostavljenostjo tobačnemu dimu v zaprtih javnih in delovnih prostorih.

Poleg tega bi omejili prodajna mesta tobačnih in povezanih izdelkov, prepoved prodaje tobaka za žvečenje in njuhanje, pa tudi prepoved kajenja tobaka ter uporabe elektronskih in ogrevanih tobačnih izdelkov na določenih polodprtih in odprtih prostorih. Piše spletni portal Žurnal24.

To so ukrepi, ki jih kadilci ne bodo ravno veseli!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.