POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 14. 5. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.488 klicev. Med 588 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 73 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 107 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani, v 2 prometnih nesrečah pa so 3 osebe umrle.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 3 voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 54 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 18 vlomov, po 11 povzročitev telesnih poškodb in poškodovanj tuje stvari, 2 kaznivi dejanji nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje rop, grožnja, drzna tatvina, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 104 osebe zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 87 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (17), Bangladeša (16) in Afganistana (12).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.