POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 14. 6. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.122 klicev. Med 406 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 69 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 46 kaznivih dejanj.

V 58 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 2 so bili huje, v 9 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja, izrekli so 1 ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 19 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 6 vlomov, po 2 kazniva dejanja povezana z zlorabo drog, povzročitvi telesne poškodbe ter nasilji v družini in primer ponarejanja listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 22 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 8 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Koper, 6 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (7), Bangladeša (4), Hrvaške (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.