POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 15. 1. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1388 klicev. Posredovali so v 597 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 68 kaznivih dejanj, 75 kršitev javnega reda in miru ter 168 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 28 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, po 8 vlomov in groženj, 4 nasilja v družini, ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, rop in ponarejanje denarja.

Na področju javnega reda in miru so 54 krat intervenirali na javnih in 21 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje in izrekli 4 ukrepe prepovedi približevanja.

V 150 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 17 so bili udeleženci lahko in v 1 hudo telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so pridržali 4 kršitelja in zasegli 11 vozil.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 21 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 18 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Novo mesto. Med njimi je bilo največ, 7 državljanov Afganistana ter po 4 Bangladeša in Turčije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.