POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 15. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.248 klicev. Med 532 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 105 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 1 so bili huje, v 14 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 8 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 45 intervencij na javnih krajih in 9 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja, izrekli so 2 ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 17 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 3 primere ponarejanja denarja, po 2 grožnji in ponarejanji listin ter kaznivo dejanje povezano z zlorabo drog, povzročitev telesne poškodbe, nasilje v družini, preprečitev uradnega dejanja in poskus ugrabitve.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 10 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 6 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (3), Turčije (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.