DARS – Prometna napoved do 22. oktobra 2021

Jesenski čas na DARS-u izkoriščajo predvsem za dela na primorski avtocesti, ki je kljub veliki gostoti prometa skozi celotno leto, v tem času manj obremenjena kot v času poletnih počitnic. Ker se tudi vremensko obeta lep konec tedna, voznikom priporočajo, da pred odhodom na pot preverijo stanje na cestah in ob morebitni gneči izberejo eno od alternativnih poti.

Primorska avtocesta

V soboto, 16. oktobra 2021, med 7. in 14. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas zaradi nujne intervencijske sanacije udarne jame.

V soboto, 16. oktobra 2021, med 8. in 15. uro bosta na odseku primorske avtoceste A1 med Postojno in Razdrtim zaprta prehitevalna pasova zaradi geoloških in geomehanskih raziskav.

Predvidoma do sredine novembra 2021 bo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Gabrk in Senožečami proti Ljubljani zaprt tretji pas (za počasna vozila) zaradi ureditve jarka za odvodnjavanje na tem območju.

Predvidoma do začetka decembra na odsekih med Kozino in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Serminom poteka obsežnejša obnova vozišča (več informacij). Promet v vsako smer vožnje poteka le po enem pasu, zaprt je priključek Kastelec, obvoz je urejen čez priključka Črni Kal in Kozina.

Predvidoma do sredine novembra 2021 poteka sanacija dilatacije na viaduktu Gabrk. Na delu odseka med razcepom Gabrk in Divačo je ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer od petka do nedelje popoldan po dveh pasovih v smeri Kopra in enem proti Ljubljani, od nedelje popoldan do petka pa po dveh pasovih v smeri Ljubljane in enem v smeri Kopra.

V petek, 15. oktobra 2021, med 10. in 13. uro bo na primorski avtocesti A1 med razcepom Kozarje in Postojno proti Kopru ter med Logatcem in razcepom Kozarje proti Ljubljani potekalo sferično fotografiranje. Promet bo oviran in upočasnjen na vseh pasovih, v času snemanja se bodo zapirali priključki na omenjenih odsekih.

Štajerska avtocesta

Do 8. novembra 2021 bo oviran promet na priključku Maribor jug (Slivnica) proti Mariboru zaradi ureditve priključka južne ceste v industrijski coni.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.