Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 908 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 351 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 65 prometnih nesreč, 31 kršitev javnega reda in miru ter 37 kaznivih dejanj.

V 60 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v štirih so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v eni pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en voznik in zaseženih šest vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 15 intervencij na javnih krajih in 16 v zasebnih prostorih. Pridržana sta bila dva kršitelja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 13 vlomov, 11 tatvin, sedem poškodovanj tuje stvari, štiri ponarejanja listin in eno nasilje v družini ter umor. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen eni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 16 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 8 na območju Policijske uprave Koper, 6 na območju Policijske uprave Novo mesto in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (8), Bangladeša (6) in Avstrije (2).