Izvaja se agresija staršev nad učitelji, ker učenci nosijo maske?

PCT Šole pouk stanje starši ministrstvo
slika je simbolna

Medtem ko je bilo v prvi vrsti problematično to, da se morajo otroci šolati od doma, so nekateri starši obrnili ploščo in pričeli izvajati pritiske, da otroci ne bi smeli nositi mask.

PRITISKI NA STARŠE, 24UR Z MANIPULACIJO?

Nekaterim staršem očitno ne gre za zdravje otrok, ampak za politikantstvo in obračunavanje z vlado, katero sami ne podpirajo. A vendarle zdravje tako otrok, kot učiteljev je najbolj pomembno. Če zbolijo učitelji, učence ne more nihče učiti in obratno, če zbolijo učenci ni koga učiti.

V oddaji 24UR, kjer očitno zavestno manipulirajo z ljudmi, so tokrat postavili v pozornost pritiske staršev nad učitelji, nekateri starši pa so šli celo dlje in pridobili pravno mnenje ene izmed odvetniških pisarn, kjer trdijo, da je obvezna nošnja mask protiustavna. Stroka očitke zavrača, saj so raziskave pokazale, da nošenje mask ne privede do nižje ravni kisika v krvi, zato tudi možgani ne delujejo nič slabše.

Predsednik združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan opozarja na pritiske staršev nad učitelji in je prepričan, da gre za nedopusten pritisk. “Dobesedno grozijo ravnateljem in šolam, da pač silimo njihove otroke v protiustavna delovanja,” je kritičen. Prepričan je, da so starši popolnoma izgubili kompas: “Če že pošiljajo takšne tožbe in ugovore, bi bilo prav, da jih pošiljajo na naslove, kjer so ti odloki, ti sklepi nastali,” je še pojasnil Pečan. Pri tem pa še enkrat poudari, da je nošenje mask solidarnosti ukrep do vseh ostalih.

Očitno si novinarji na 24ur drugače predstavljajo zaščito otrok. in pri tem se upravičeno sprašujemo, komu se je niža raven kisika v možganih.

PM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.