POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 15. 6. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1521 klicev. Posredovali so v 586 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 80 kaznivih dejanj, 56 kršitev javnega reda in miru ter 153 prometnih nesreč.


Med kaznivimi dejanji so obravnavali 34 tatvin, 24 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 4 povzročitve telesne poškodbe, 3 nasilja v družini, po 2 ponarejanji listin in grožnji, ter po 1 drzno tatvino in ponarejanje denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 35 krat intervenirali na javnih in 21 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 8 kršiteljev in izrekli 1 ukrep prepovedi približevanja.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 2 s hudimi, 17 z lahkimi telesnimi poškodbami in 133 z materialno škodo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 8 vozil.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 25 oseb in sicer 10 na območju PU Koper ter po 5 na območju PU Maribor, Novo mesto in Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ, po 5 državljanov Afganistana Irana in Sirije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.