POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 15. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1490 klicev. Med 587 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 116 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 5 prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami in 14 nesreč z lažjimi. V preostalih 97 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 2 vozili. Pridržali niso nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 47 intervenciji na javnih krajih in 15 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju PU Novo mesto in Nova Gorica.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 39 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 10 ponarejanj denarja, 5 povzročitev telesnih poškodb, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 3 grožnje in nasilja v družini ter po 1 ponarejanje listin in preprečitev uradnega dejanja. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju PU Novo mesto in Murska Sobota izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 25 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 23 na območju PU Novo mesto in 2 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (11), Turčije (5), Irana (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.