POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 16. 1. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1131 klicev, med njimi 7 nujnih. Med 460 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 57 kaznivih dejanj, 57 kršitev JRM in 110 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 5 groženj ter po 2 ropa, dejanji nasilja v družini, povzročitvi telesne poškodbe in ponarejanji listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 34 krat posredovali na javnem kraju in 23 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilom nadaljevala s prekrški.

V 103 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v preostalih 7 so se udeleženci lažje telesno poškodovali. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika in zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu 8 voznikom zasegli vozila.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 10 oseb, 8 na območju PU Koper in 2 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo 8 državljanov Turčije in  državljana Hrvaške.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.