POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 16. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1315 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 539 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 117 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

V 105 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 11 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v eni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bilo zaseženih 12 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 38 intervencij na javnih krajih in 22 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili trije kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 33 tatvin, 19 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, pet ponarejanj listin, štiri kazniva dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami, tri grožnje in ponarejanja denarja ter dve drzni tatvini in kaznivi dejanji nasilja v družini. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen dvema osebama.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 40 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 28 na območju Policijske uprave Novo mesto, 5 na območju Policijske uprave Murska Sobota, 4 na območju Policijske uprave Koper in 3 na območju Policijske uprave Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (28), Iraka (5) in Irana (4).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.